6 знака, че си готов да осиновиш котка


Обсебен/а си от котки

Всеки път, когато видиш котка на улицата, изпадаш в мини транс от факта, че е прекалено сладка. Намираш всички котки за очарователни и им се възхищаваш, че винаги правят точно това, което им се прави. А когато някой наруши спокойствието им, не се притесняват да сложат граница чрез издраскване.


Подготвен/а си финансово

Колкото и да ти се иска да имаш коте, със сигурност не е добра идея да си взимаш такова, ако едва се справяш от заплата до следващата. Отглеждането на котка струва пари и ще е необходимо да имаш отделен бюджет. Освен редовните разходи като храна, тоалетна и ваксинации, ще е добре да имаш заделени пари в случай на неочакван здравословен проблем.


Готов/а си да поемеш дългосрочен ангажимент

Ако имаш страх от поемане на ангажименти и обвързване, да си вземеш котка никак не е добра идея. Средната продължителност на живота на котките, които живеят на закрито, е между 12 и 18 години. Голяма част от тях живеят дори до 20. А най-възрастната регистрирана котка е на 28!


Готов/а си да направиш дома си подходящ за котка

Това включва купуването на котешка драскалка, катерушка за котки, котешки играчки, котешка тоалетна, тунел и т.н. Важно е да се създаде обстановка, която стимулира котките да изразяват естествените си инстинкти – катерене, драскане, скачане и ловене на храна.


Имаш свободно време, което да ѝ посветиш

Въпреки всеобщото разбиране, че котките са си самодостатъчни, те всъщност имат нужда от внимание. Ежедневната игра с котката подобрява връзката ти с нея, както и спомага за нейното физическо и психическо здраве. Затова всеки ден е необходимо да я разиграваш – било то с лазер, торбичка, специални играчки или дори най-обикновено топче от хартия.


Готов/а си да приемеш индивидуалността ѝ

Всеки, който иска котка, трябва да си даде сметка, че всъщност тя диктува правилата в отношенията. Някои котки са много любвеобилни и гушкави, но някои са свободни агенти и не се нуждаят от вниманието ти. Ти ще си този/тази, която ще се нагоди спрямо котката, а не обратното.

Осинови коте

Намери и осинови пухкав приятел, който ще донесе щастие и комфорт в дома ти.

Осинови

Намери дом

Намериш дом и добри стопани за бездомно коте като го публикуваш в Purrs.

Публикувай коте

Присъедини се към Purrs

Регистрация

Искам да намеря дом

Искам да осиновя

Предлагам временен дом

Искам да правя снимки

Просто харесвам котки