Направи забавно меме и помогни на това коте да намери дом.
5 години
момче

FIV/FeLV
FeliD-3

Враца


Памукчо е около 6-годишен котан от Враца, намерен с яка и гипсирано, гангренясало задно краче край кофа за боклук под фокуса на голямо улично куче. Прибран и лекуван в празно жилище след ремонт, което се дава под наем. Наложи се ампутация на пръстчетата на задното краче, но спасихме крачето и сега той ходи, тича и скача.
Памукчо се оказа любимец на квартала и хранен от малък от офис с млади хора, които не можаха да помогнат с приемен дом за лечението му, така че го поехме ние. Майка му и сестра му са осиновени в Холандия, но той е бил неуловим и остава на улицата.

В хода на лечението се оказва, че Памукчо има котешки СПИН без клинична проява и начална форма на бъбречна недостатъчност. Котешкият СПИН не е заразен за хора и други животни и заразените животни не са обречени, биха имали качествен и дълъг живот, стига да живеят в дом, далеч от травми и рани, глад, студ и стрес. В добро общо състояние и понастоящем всички кръвни показатели в норма, благодарение на лечебна храна и добавки за бъбречетата и имуностимулатор, които приема с храничката си без проблем.
С паспорт, всички тестове, ваксиниран и обезпаразитен. Отлагаме кастрация, тъй като той не маркира новата си територия, държи се спокойно и искаме да му дадем време да се възстанови от оперативния стрес с крачето и адаптацията към новата среда, но при желание на осиновителя, бихме го направили оперативно или с подкожен имплант Супрелорин, какъвто имат и другите ни два котарака.

Вече с поведение на домашен, с хигиенни навици, социален, екстремно гальовен, мъркащ и говорящ котан. Много кротък и добричък по характер, дава да го правиш всичко - решене на кожухчето, обтриване с мокри кърпички на очички, уши, дупе и цяло телце, влиза сам в контейнера и не оказва съпротива при ветеринаря. Може да се гали, мърка и търкаля с часове, но не настоява и не досажда. Равнодушен към играчки и игри.

Памукчо открадна сърцето ни и ние бихме го задържали завинаги, ако нямахме два млади и буйни котарака, които не са носители на вируса на СПИН и бързо биха се заразили.

Памукчо е подходящ за спокоен дом в апартамент като единствено животно, с друга котка с вируса или спокойно куче.
Дава се с договор за осиновяване и молба за обратна връзка.

Присъедини се към Purrs

Регистрация

Искам да намеря дом

Искам да осиновя

Предлагам временен дом

Искам да правя снимки

Просто харесвам котки