Направи забавно меме и помогни на това коте да намери дом.
7 години
момиче

София

Това е Белужка. На кого ли е тя, се питам? Изоставена миналото лято пред ветеринарен кабинет в София, една сутрин тя се появи в квартала незнайно от къде. Дружелюбна към хората. Няма съмнение, че е била домашно коте. Прибрахме я, за да не се скита повече улиците. Прегледа при ветеринар се оказа прекрасен. Тя е здрава за възрастта си. На около 10 години е. Кой знае какво е минало през главата й? Едното и око е леко хлътнало и малко накуцва от стара травма. Доктора казва, че най-вероятно е удряна. Ех, мили хора, та какво са ни виновни животинките за несгодите?

Уж за Белужа се намери дом миналата година, но не беше за дълго. Не и дадоха нужните грижи. Докато се усетим какво става и я приберем обратно, стана малко късно. Тя дойде пак в същата клиника в София от където си тръгна. Веднага забелязахме, че беше малко отслабнала. Оказа се, че е развила състояние на щитовидната жлеза. „От стрес е!“, казаха докторите. За да е спокойна трябва да взима по едно хапче сутрин и вечер. Тя не пита за какво и се дава, но знае, че трябва да го вземе. За нейно добро е! Хапчето е само 4 лв. на месец. А ако въобще се наложи да посети ветеринарен кабинет, разходите й ще бъдат поети винаги от дарители.

Белужка сега отново си търси местенце под слънцето, което да нарече своето тихо царство. Тя няма нужда от нищо друго освен спокойствие и малко искрица любов. Та тя повечето време от деня спи. Има нужните домашни навици. Обича да си похапва. И като всяко коте иска да опознава наоколо. Отначало, ако я видите, може да е малко плаха, и това е в нормата. Подайте и ръка и тя сама ще дойде. И щом ви опознае и приеме за свои хора, тя се отваря и става гальовна. А, казах ли ви, че обича да говори? Но на нейния си котешки език. Ех, само да можехме да разберем, какво ни казва?

Молим се Белужка да си намери своите истински хора този път. Хора, които да бъдат с нея докато свят светува. Молим ви добри хора, нека намерим дом за Белужка. Пишете ни, питайте, споделяйте, разкажете на ваши приятели. За всяко същество има място на този свят, щом е дошло да го посети. Вярваме, че и за Белужка има такова място. Да ли то не е при вас?

Присъедини се към Purrs

Регистрация

Искам да намеря дом

Искам да осиновя

Предлагам временен дом

Искам да правя снимки

Просто харесвам котки